Kleine verrassingen in het bos

Young Art Festival 2015, Studio Beeldend

Een bijzondere verrassing in het bos langs de Art Trail. Foto: Mirte Brethouwer.

Verborgen elvenbankjes, slingers vol verhalen en schilderijen die geen schilderij zijn, of toch juist wel. Park Westerhout is tijdens het Young Art Festival 2015 gevuld met allerlei bijzondere, kleine verrassingen in woord en beeld, gemaakt door Young Art Studio Beeldend.

Studio Beeldend staat dit jaar in het teken van het schilderij. Niet het standaard schilderij dat we kennen. De kunstenaars in spé zoeken juist de grens op van wat een schilderij is. “We geven onze eigen interpretatie aan een schilderij. Het is anders dan anders” zegt deelneemster Eli Huisman (17), terwijl ze een stuk beschilderd papier om een boom wikkelt en er een gouden baroklijst scheef voor hangt. “We hebben vandaag 10 meter papier beschilderd. Dat knippen we in stukken en verspreiden we door het bos.”

Het is slechts één van de vele kunstwerkjes die Studio Beeldend in het bos achterlaat. De deelnemers hebben niet allemaal hun eigen project, maar werken samen in een team. “We zijn samen zeg maar één ding,” zegt Nicole Kaandorp (18). Met Eli beschreef ze lange linten van papier met drie korte verhalen en een stroom van willekeurige teksten. Deze linten komen tijdens het festival in het bos te hangen. Ook maakten ze allerlei ieniemienie meubeltjes en voorwerpjes die ze verstopten op takken en boomstammen. Het zijn net kleine elvenbankjes. Als je langs de Art Trail loopt moet je goed zoeken om ze allemaal te vinden; een flesje wijn, een bedje, een schaar, een gieter en allerlei miniatuur schilderijtjes.

Young Art Festival 2015, Studio Beeldend

Britt is de Textcaravan aan het beschilderen. Foto: Mirte Brethouwer

Britt Rademaker (15) is samen met studio begeleidster en kunstenaar Marije Gertenbach een caravan aan het beschilderen met blauwe lijnen en zwarte letters. Britt: “We hadden heel veel kleine ideetjes.” Met die ideeën vullen Britt, Eli en Nicole de lege plekjes in het bos. Zo maakte Britt allerlei kleine lantaarns die langs de Art Trail komen te hangen. “Het leuke aan de Studio Beeldend is dat we nieuwe dingen kunnen doen,” zegt Britt enthousiast.

Young Art Studio is een serie workshops voor getalenteerde jongeren tussen 15 en 25 die van kunst houden. Ze kunnen onder professionele begeleiding meedoen aan kunstprojecten in verschillende disciplines: beeldend, theater, muziek, fotografie en programmeren. Het Young Art Festival biedt een podium voor wat tijdens de Studio wordt gemaakt.

  Kyle Rudolph Womens Jersey

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>