Jett Rebel geeft power-optreden

Young Art Festival 2015, Jett Rebel, Nora Wilbrink

Jelte Tuinstra van Jett Rebel heeft zich de kleren van het lijf gescheurd. Foto: Nora Wilbrink

Een natte start heeft het optreden van Jett Rebel. Zodra de band begint met spelen, stuitert zanger Jelte Tuinstra over het podium met een waterpistool, klaar om het publiek te verkoelen van de heersende warmte. “Zijn jullie er klaar voor om helemaal uit jullie dak te gaan?” schreeuwt hij door de microfoon. Een luid gejuich krijgt de ambitieuze muzikant als antwoord, wat meteen kenmerkend is voor dit optreden.

In een kort, wit spijkerbroekje, een lichtroze T-shirt en zwarte schoenen haalt viaga de muzikant al zijn dance moves uit de kast. Met volle energie multitaskt hij zich een weg in de rondte. Even een sigaretje tussendoor, achter de piano, van zijn shirt een kort topje maken, gitaar spelen en aldoor zingen. “Kunnen jullie springen?” vraagt hij aan het publiek. Ja, het publiek kan springen hoor, en wel op het bekende nummer ‘Tonight’.  “Het gaat los in het bos,” grapt Tuinstra. Onrustig baant de muzikant zich een weg over het podium terwijl hij zingt, lange uithalen maakt en met het publiek en zijn bandleden communiceert. Zijn naaste muzikanten blijven dan ook niet op de achtergrond. Zijn basgitarist en saxofonist op de ‘sexyfoon’ geven knallende solo’s.

Even pakt de muzikant zijn rust en zingt hij een korte ballad, maar al snel is de muzikant van mening dat het weer tijd is om te feesten. Nummers als ‘Pineapple Morning’ geven Tuinstra een reden om zijn shirt te verscheuren en levitra buy us africa een aanleiding voor het publiek om helemaal los te gaan. Als afsluiter bracht Tuinstra nog een creatieve ode aan de grote reggae zanger Bob Marley. Zijn eigen nummer ‘Do You Love Me at Al?’ combineerde hij met onder andere het nummer ‘Could You Be Loved’ van Bob Marley. Wat een concert!

 Jordan Jenkins Womens Jersey

3 reacties

  1. Tinka zegt:

    Komen er foto’s op de app, site of Facebook van beide dagen?

  2. Tinka zegt:

    Enne Jelte was echt de moeite waart, super gaaf!

  3. Ron zegt:

    Alweer een geweldig Jett Rebel concert. Wat een energie geeft hij toch. Dat kwam goed uit, die energie had ik hard nodig bij John Coffey !

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>