Is het Kunst? Nee, het is de YAKFA Cinema!

Young Art Festival 2015, YAKFA Cinema

De YAKFA Cinema staat verscholen tussen de bomen langs de Art Trail. Foto: Mirte Brethouwer

Ben je het warme weer buiten even zat en heb je behoefte aan lekker zitten in een koele ruimte? Dan ben je bij de Young Art Korte Film Award-Cinema (YAKFA) aan het goede adres. Een cinema is natuurlijk geen cinema zonder films. Bezoekers hoeven zich tijdens het uitrusten dus niet te vervelen. Young Art Pers besloot zelf even een bezoekje te brengen aan de YAKFA Cinema.

Het festival is net begonnen en meerdere bezoekers blijven even staan kijken naar het opvallende houten gevaarte op groene, stalen poten dat halverwege langs de Art Trail tussen de bomen staat. Zou het kunst zijn of is het iets anders? Het bord dat ervoor staat met daarop ‘Young Art Korte Film Award (YAKFA)’ wekt bij vele nieuwsgierige mensen interesse en dat is maar goed ook.

YAKFA geeft jonge filmmakers elk jaar weer de kans om korte films in te sturen. Uit de inzendingen selecteren zij de besten. Kijkers kunnen dan stemmen op hun favoriet en daaruit komt een winnaar voort. Volgens Mattijs Reinen van YAKFA is de winnaar van de Young Art Korte Film Award al vaak te zien geweest. “Daarom laten we op het Young Art Festival 2015 de overige geselecteerde films zien,” legt hij uit. “Ook deze films zijn goed gemaakt en het bekijken waard.”

Selection 1
Om half 5 ging YAKFA Selection 1 van start. De zaal zat al snel redelijk vol. In deze twintig minuten worden twee korte films vertoond: ‘Indië op een bord’ van Amber Nefkens en ‘Fietsvakantie’ van Eva Leysen. De eerste film gaat over een meisje dat op bezoek gaat bij haar oma. Samen gaan zij een Indonesische snack maken en ondertussen vertelt haar oma over het leven in Indië. Het filmpje is leuk, spontaan opgenomen en beschikt over veel lachmomenten. Het tweede filmpje gaat over een oud koppel dat graag op fietsvakantie gaat. De vrouw van het stel houdt graag controle over alles, vooral over haar man. Een eigen zegje heeft hij niet. De meest vervelende opdrachten krijgt hij van zijn vrouw. Ook deze film werkt flink op de lachspieren. Maar YAKFA heeft meer in petto. Na afloop valt er een spetterende prijs te winnen! Eén tip: let goed op tijdens de films.

Gelukkig heeft YAKFA nog veel meer films geselecteerd die tijdens het Young Art Festival weekend draaien. Zit jij straks ook in de bioscoop?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>