Geen estafette, maar een Elektrafête

Young Art Festival, Elektrafette, Roland Lips

Stroommachine ‘Elekrafette’ in aanbouw. Foto Mirte Brethouwer.

Een bordeauxrode stroommachine pronkt tussen de bomen langs de Art Trail. Hij is nu nog niet helemaal af, maar de vonken zullen ervan afspatten als de machine eenmaal in gebruik is.

We hebben het over het interactieve kunstwerk ‘Elektrafête’. “De naam is afgeleid van het woord estafette,” zegt maker Roland Lips. Het is de bedoeling dat drie mensen tegelijkertijd zo snel mogelijk een parcours afleggen. Met een ring moeten de deelnemers de in verschillende vormen gebogen stalen stang af; een spel dat in de nostalgische jaren regelmatig werd gespeeld door kinderen. Dit fenomeen is alleen geen kattenpis. Het is natuurlijk de bedoeling dat je de stalen stang niet raakt bij het afleggen van het parcours. Bij het kinderspel klinkt bij een foutje slechts een geluid, maar bij dit spel word je met beide benen weer op de grond gezet. Mocht je namelijk per ongeluk, in je snelheid, de plank toch misslaan, dan heeft dit een stroomstoot tot gevolg.

Het apparaat beschikt over de kwaliteit om op verschillende niveaus stroomstoten geven. Dit hangt geheel van de type persoon af die het parcours aflegt. “Families met jonge kinderen kunnen bijvoorbeeld de stroomstoten op een lager niveau verwachten dan jongeren. Schrikken zullen ze zeker.” Denk jij dat je het aankunt het parcours geheel zonder slag of stoot af te leggen? Neem dan een kijkje bij dit knetterende interactieve kunstwerk tijdens het Young Art Festival 2015.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>