Doden herleven op Young Art

De dans des leven. Door: Mirte Brethouwer

Locatie: Einde Art Trail, begin DJ Area. Tijd: 21.00 uur. Uw verslaggever wordt afgeleid door een klein felgekleurd omheind bouwwerk waaruit een ondefinieerbaar geluid klinkt. Het occulte is hem niet onbekend, maar wat er dan gebeurt is hem nog nooit overkomen.

De poort des doods
Terwijl ik wacht voor de ingang, naast een vrouw met drie druilende kinderen om haar heen, sildenafil hipertension pulmonar pediatria hoor ik een zacht geratel. We staan aan de rand van de DJ Area dat aangekleed is in de stijl van Dia de Muertos. De link naar botten is dan snel gemaakt. De kinderen vragen zich hardop af of het eng is en dat doe ik ook een beetje.

Kleurrijk ritueel
Een man geschminkt als skelet opent het gordijn en laat ons binnen. Daar staat een behoorlijke grote doodskist waarin kleurrijke ‘skeletten’ liggen. Een oude man gekleed als profeet slaat op een kleine tamboerijn en vertelt ons wat er loos is. De goden hebben hulp nodig: De doden in de kist moeten leven. De profeet begint met een ritueel waarin samen hard gedacht moet worden aan het tot leven brengen van de inhoud van de kist. Wat er daarna gebeurt is van een zodanig paranormale graad dat uw verslaggever liever heeft dat u het zelf meemaakt, in het geval dat hij iets verkeerd schrijft en vervloekt raakt.

Dans het leven tegemoet
Na alles wat er zich in het bouwwerkje binnen heeft afgespeeld stond uw reporter weer buiten. Nou ja, stond? Eerder ronddansend en zwaaiend met de doden uit de kist. Heelhuids en blij hier goed vanaf gekomen te zijn kwam het besluit dit te delen met het Young Art Festival publiek. En voornamelijk het aansporen om zelf ook te kijken wat er precies in dat mysterieuze gebouwtje gebeurd. En nee, het was heus niet zo heel eng hoor… een beetje maar.

 Rob Havenstein Authentic Jersey

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>