Young Art Festival begint

Waar je vorige week nog rustig van de vogels kon genieten in Park Westerhout, dreunt nu de soundcheck van het hoofdpodium over het veld. Sinds afgelopen zaterdag zijn er pakweg 70 mensen aan het bikkelen om er een mooi festival van te maken.

Het weer zat helaas niet mee dinsdag en woensdag, maar dat mocht de enthousiaste werksfeer niet drukken. Het zanderige terrein van het park is een modderpoel geworden waar iedereen met laarzen of gympen doorheen banjert. Op de laatste en belangrijkste werkdag is het festivalterrein gelukkig zonovergoten en tilt iedereen de laatste loodjes op z’n plaats.

Vanaf de ingang het bos in loopt de Art Trail, waar je als eerste de Kijkdoos treft met daarin theater dat van alle kanten te bekijken is. Daarnaast staat de Bieb360, die nog gehuld is in oranje zeil. Dit kunstwerk bestaat uit een podium van vier boeken, waar je één op één in gesprek kunt met auteurs. Ingepakte bomen, enorme oogbollen (nep, natuurlijk) en sfeervolle verlichting horen bij de Knopera, waar de medewerkers druk bezig zijn hun interdisciplinaire voorstelling in te studeren. Verderop staan bordjes ‘Wanted’ en ‘Danger’, maar wat dit inhoudt, is zelfs voor het persteam een raadsel.

Dieper in het bos is het een grote bouwput, waar gigantische dromenvangers in de bomen zijn gehesen en de DJ-area de vorm van een vleermuis begint aan te nemen. Ernaast staan de contouren van een mega-platenspeler en relaxt het hardwerkende team eventjes in de Kiva Crea Lounge.

Nog een paar uurtjes en dan is alles klaar om er morgen een fantastische eerste festivaldag van te maken. Hopelijk zit het weer ons net zo mee als vandaag.

Één reactie

  1. Corine zegt:

    Hoi persteam,

    Ik moest wel effe zoeken waar jullie tekst te lezen is. Maar ik heb het gevonden! Leuk om een indruk te krijgen. Succes met het werk, morgen komen we kijken, vandaag kunnen we vanuit ons huis alles al horen! Mr & Mrssippi en Skip and die dus maar vanuit de tuin. Groet van Jelles moeder Corine

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>