Volle bak in de YAKFA Cinema

Door: Mirte Brethouwer

Tijdens de allereerste voorstelling in de YAKFA Cinema is het al meteen volle bak. De twee winnaars van de Young Art Korte Film Award in de categorie amateur werden vertoond: Zehma Amnesia en Cold Spoon.

Zehma Amnesia is gemaakt door een groep vrienden uit Veghel, met als regisseur Ömer Kurban. In de film wordt gespeeld met stereotypen van allochtone en autochtone jongeren, waar ze zelf zo bekend mee zijn. In de film bereiden ze zich voor op een avondje uit aan het eind van het schooljaar. Ze willen even alles kunnen vergeten. Ieder bereidt zich op zijn eigen manier voor: de een leent wat geld van zijn vriend, de ander probeert op hilarische wijze de plaatselijke snackbar te beroven. Het belooft in ieder geval een avond te worden ‘om snel te vergeten’.

Na deze film glippen de jongste bezoekers de bioscoop uit, want Cold Spoon, van Kees van Hattum belooft wel erg spannend te worden. In de thriller volgen we een meisje, die wel heel erg veel en op een wel heel vreemde wijze van militairen houdt. Meer kan er niet gezegd worden zonder het einde te verklappen, dus je zult hem zelf moeten bekijken in de YAKFA Cinema, vrijdag om 21.30 of zaterdag 15.15 en 19.45.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>