Tussen de bomen feesten

Door: Willem Tesselaar

Iedere bezoeker van het festival weet, dat als je het pad van Westerhout afloopt, je terecht komt in de Heksenkring. De naam Heksenkring is afgeleid van de enorme bomen die rond een open plek in het park staan. Al enkele jaren geeft dit Young Art een unieke vormgeving aan deze plek.

Dit jaar sprong bij het binnentreden van de Heksenkring een groot podium in de vorm van een vleermuis in het oog. Ontwerpers Rik Hermans en Roland Lips hebben een unieke setting gecreëerd voor de optredende DJ’s, waarbij de artiesten zelf ook een enorme boost aan deze area gaven; óf met relaxte muziek om te genieten in de zon, óf voor het bouwen van een enorm feest. Met een enorm publiek in de open plek gaven zij geweldige liveoptredens. Ook enkele muzikanten begeleiden de DJ’s, zoals een saxofonist en een zangeres.

Overdag werd er vooral genoten van het weer in de Crea Lounge. De lounge is gebouwd door Kasijani Koning. Met een aanhangwagen als fundament heeft Kasijani een totale lounge gemaakt. Mensen kunnen op kussen chillen, eten bestellen en waterpijp roken. “Want,” legt Kasijani uit,” een waterpijp wordt in veel landen vooral gebruikt als gezelligheid, om een intieme sfeer te creëren. Dat gebeurt hier nu ook.”

Een enorm grote, ronddraaiende grammofoonplaat (ook van Rik Hermans en Roland Lips), een ijzeren hoornspel van staalkunstenaar (Mike Schouten) en bar en kasteel van oud hout en pallets maken de sfeer van de Heksenkring compleet af.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>