“Roodkapje” in een nieuw jasje

Door: Noortje Jansen
Er staat een hele grote blauwe kijkdoos bij de ingang van het festival. Een bos in een bos. Dit bos het toneel van een onschuldig meisje.


Zonder enige informatie word je uitgenodigd de kijkdoos binnen te gluren. De Kijkdoos is het geesteskind van Angela Schoonderbeek. Ook voert zij de voorstelling op. Iris Stam heeft de teksten geschreven, terwijl Rosalie Sievers het bijzondere bosdecor heeft ontworpen.

Koptelefoons worden uitgedeeld waar mysterieuze “kindermuziek” en natuurgeluiden uit komen, ingespeeld door Tessa Raadman. De muziek maakte een kalme indruk, en ook angstig.
Toen het toneelstuk begon, kwam er ook een angstige sfeer uit de kijkdoos. Een mysterieuze mannenstem klonk door de koptelefoon, ingesproken door Rick Dros. “Jij bent een bijzonder meisje.’’ Rillingen en kippenvel kwamen met zijn stem mee. Mysterieus en ook mooi.
Ik beschouwde het toneelstuk als een interpretatie van Roodkapje. De mannenstem uit de koptelefoon stelt de wolf in voor en Angela Schoonderbeek speelt het bange meisje, Roodkapje. De mannenstem wil net als de wolf in Roodkapje het meisje voor zichzelf hebben. Alleen nu wil de wolf Roodkapje ook mentaal bezitten.
De voorstelling in de kijkdoos is een echte aanrader. Ze zijn om het uur te zien op het festivalterrein van Young Art Festival.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>