Philip Huff charmeert het Teksthuisje

Door Willem Tesselaar

Voordat het optreden van Philip Hufff in het Tekthuisje begint, roept iemand al dat ze helemaal verliefd is op de jonge schrijver. Dit was na een één op één ontmoeting in de #bieb360. Logisch, want Philip Huff blijkt een schrijver met veel humor en veel charme.

Eerst vertelt Philip Huff over zijn schrijversbestaan. Hij kan weliswaar geen dure auto kopen van zijn schrijfwerkzaamheden, maar hij hoeft geen bijbaan te nemen om zichzelf te onderhouden. Hij vertelt dat hij zelf al blij genoeg is dat zijn moeder heeft geaccepteerd dat hij geen “echte baan” neemt naast het schrijven.

Philip Huffs zijn boeken “Niemand in de stad” en “Dagen van Gras” zijn vrij populair onder jongeren. Zo krijgt Huff zelfs mail om boekverslagen te helpen beantwoorden. “Beste Philip, wat is het thema van je boek?” is zo’n voorbeeld daarvan.

Verder vertelt Huff hoe hij soms moeite heeft met interviews en met lezers. “Ik vind het heel leuk als mensen naar me toe komen en vertellen dat ze mijn boek hebben gelezen. Maar de lezer en interviewer hebben een voorsprong van 8000 woorden op je. Hij weet veel van jou, maar jij weet niks over hem.”

Ook al is Huff geen grote fan van voorlezen, toch leest hij voor uit “Niemand in de Stad” voor een overvol Teksthuisje. Zijn nieuwe boek “Boek van de Doden” komt uit in september. Duidelijk is dat hij veel fans voor zich heeft gewonnen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>