Hanneke Hendrix leest voor aan jong en oud

Door: Jelle de Wolf
In het overvolle Texthuisje hangt het publiek aan de lippen van schrijfster Hanneke Hendrix. Momenteel heeft ze 1,9 boeken op haar naam staan en vertelt gretig over haar schrijverschap.
Hanneke is een bezige bij: naast boeken schrijven bedenkt zij hoorspelen op basis van bestaande verhalen. Zo heeft zij onder andere Bonita Avenue van auteur Peter Buwalda en Arjen Lubachs Magnus omgetoverd in een hoorspelbewerking voor de NTR en BNN. Daarnaast blog zij voor Het meisje dat op dinsdag bier schenkt, schreef tijdens haar vakantie een compleet toneelstuk voor een vriendin en werkt zij voor Parade aan theatervoorstellingen. Ook neemt zij podcasts op met interviews van mensen uit de kroeg.

In die kroeg heeft zij overigens haar eerste boek geschreven, De Verjaardagen. ‘Ik ging met mijn laptop op de bovenverdieping zitten en sprak met de kok van de kroeg af dat ik niet eerder naar beneden mocht voor ik 1000 woorden had geschreven’, aldus Hanneke. Het eindresultaat werd genomineerd voor de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs, maar die prijs ging helaas voor Hanneke naar Philip Huff, die gisteren in het Texthuisje voorlas.

Inmiddels is haar tweede boek, De dyslectische hartenclub, af en leest hieruit voor. Het publiek luistert aandachtig, terwijl de DJ’s buiten rustig door draaien en het spannende verhaal voorziet van een lekkere discobeat.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>