Genieten met sixties blues-rock

Door: Tim de Ruyter en Jelle de Wolf
Nog voor The Silverfaces mogen beginnen staat zanger-gitarist Jesse Koch al te springen om te mogen spelen en wanneer de band dan eindelijk los mag, bewijzen zij dat zij een waardige afsluiter zijn voor de Young Art Stage.


Bij een ondergaande zon verzamelt het publiek zich dichtbij het podium om te kunnen genieten van ouderwets lekkere blues-rock. Beukende gitaarriffs, ondersteund door de bas en drums van twee beeldschone jongedames en overgoten met old-school toetsen; het is de jaren ’60 all over again. Dit snappen ook de wat oudere festivalbezoekers, die massaal naar het podium stromen.
Naast het strakke toetsenwerk van Martin Scheppink houdt hij ervan om op zijn keyboard te slaan, om zo de slepende riffs te voorzien van een bombastische ondergrond. Hier worden virtuoze gitaarsolo’s aan toegevoegd en scheurt er een meerstemmige zang overheen, die een perfect ouderwets gevoel opwekken.
Tegen het einde verrast de band met een spectaculair uitgevoerde versie van Led Zeppelins Rock ’n Roll, waarbij Jesse’s stem fantastisch tot z’n recht komt. Hierna knalt de band nog een keer met een eigen nummer, waarin de toetsenist nog een moment krijgt om zich te bewijzen. Al met al een muzikaal hoogtepunt in dit genre.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>