De stralende witte lach van Splendid

Door: Willem Tesselaar

Het is altijd de vraag waar bands hun inspiratie vandaan halen. Bij Splendid is dat echter wel zichtbaar. De stralende witte lach van zanger Patrick Schmitz loopt van oor tot oor. Logisch dat daar nummers uit komen met teksten als: “Let’s get to the beach today”. De liedjes stralen dezelfde vrolijkheid uit als de band op het podium.

De vrolijk springende muziek laat het publiek bewegen, maar de lach van Patrick Schmitz maakt iedereen aan het lachen. Zelfs de zonnestralen lijken feller en warmer als Schmidt grijnst om het publiek, de muziek of een van zijn collega-muzikanten.

De zanger hoeft niet veel te zeggen om het publiek in de goede sfeer te krijgen. “Ik kom uit Scheveningen en dat ligt ook aan het strand, net als Wijk aan Zee.” Dus daarom een nummer over het strand, namelijk hun hit “The Beach”. Met zijn Haagse accent zweept Splendid het publiek op. “We gaan lekker dansen Beverwijk, ja toch!’’. En een mond vol met witte tanden straalt over het hoofdveld.

Splendid laat het fanatieke ‘voorvak’ van links naar rechts dansen. De zanger laat zijn gulle lach nog eens zien als het publiek van de een naar de andere kant van het veld rent op het ritme van de muziek.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>