De brandstof van het Young Art Festival

 

Elke dag lopen er meer dan 50 mensen over het festivalterrein van Young Art. De vrijwilligers zijn van negen uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds aan het werk. De zware taak om de vrijwilligers te verzorgen ligt in de handen van de backstage crew, die elke dag als eerste op het terrein is. Noortje, Femke, en Kelly verzorgen het ontbijt voor iedereen.

Elke ochtend staat vers brood en beleg klaar. Verse koffie en thee is er gezet, en ze zijn ook niet te beroerd om tosti’s, wentelteefjes en eitjes te maken. Op de warme dagen stappen ze op de bakfiets en maken een rondje op het terrein met flesjes koud water om te zorgen dat niemand uitdroogt. Als het regent zorgen zij ervoor dat het vuur in de backstage aanblijft. Ze ruimen ook nog eens constant iedereens troep op en ze doen alle afwas.

Veel dankbaarheid krijgen ze niet voor hun werk, want het is eigenlijk werk dat vaak ongemerkt voorbij gaat. Maar alle vrijwilligers zouden toch flink balen als de voorzieningen zouden missen die de backstagemeiden verzorgen, want zoals Femke zegt; “ Wij zijn de benzine van het festival.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>