De bioscoop die door Beverwijk zwerft

Een tijd geleden stond hij nog op het strand, bij Timboektoe. Toen verhuisde hij naar het plein voor de grote bioscoop Cineworld, en nu staat hij op het festivalterrein van Young Art. Het gaat over de YAKFA Cinema, de houten ‘doos’ die gedragen wordt door een metalen gevaarte en fungeert als minibioscoop.

 

YAKFA Cinema
De organisatie van YAKFA –Young Art Korte Film Award – heeft deze bioscoop speciaal laten bouwen om korte films te vertonen, op het Young Art festival, maar ook elders. Architect Wim Aardenburg ontwierp de bioscoop, samen met Mike Schouten en Roy Wormsbecher. Al het timmer- las-, meet- en paswerk gebeurde in de vrije tijd van de heren en duurde al met al bijna een jaar. Nu is het meesterwerk eindelijk voltooid, inclusief het interieur. Het oogt van binnen als een echte bioscoop, maar dan in het klein.

Korte films op Young Art
Afgelopen 30 juni, 1 en 2 juli vond het YAKFA festival plaats. Hier vielen drie films in de prijzen: komedie ‘Zehma Amnesia’, thriller ‘Cold Spoon’ en docu ‘De regen komt niet van ver’. Tijdens het festival zullen deze films worden vertoond als winnaars van 2014. Maar er zullen nog veel meer korte films worden vertoond, waaronder de beste films van de afgelopen YAKFA-edities en de leukste professionele korte films van de NTR Kort!. Deze zullen elkaar in blokjes van een half uur afwisselen. Hij is te bewonderen naast Huize Westerhout.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>