Bunch on a Breakout: ‘All the way from the United States of Prison’


‘All the way from the United States of Prison’
Door: Jelle de Wolf
Het had geen betere opening van de tweede festivaldag kunnen zijn: vijf criminelen die ontsnapt zijn uit de Oklahoma State Penitentiary en opgejaagd worden door de politie, maar toch een half uurtje komen feesten. Samen maken zij aanstekelijke countrymuziek en krijgen het eerste publiek vrijwel allemaal aan het dansen.


De Bunch on a Breakout zit geen moment stil: gisteren zaten zij nog goed verstopt in het bos om daar de hele dag speciale optredens te geven voor klein publiek, maar hun schuilplaats en genialiteit werden toch ontdekt. Een optreden op de radio volgde en zij werden vandaag op het Young Art podium gesleept om daar hun talent met iedereen te delen. Gewapend met onder andere een contrabas, een wasbord, een stampende bassdrum en vijf fantastische stemmen trekken zij alle aandacht; applaus klinkt zelfs van verderop het festivalterrein.
Alle leden gaan onder een andere identiteit door het leven. Zo dragen zij namen als Father Joe Callahan, Sue Roosevelt en Kenneth ‘Red’ McKinssey. In knauwend Amerikaans spreken zij het publiek en elkaar aan en dansen zij breed lachend over het hele podium. Er worden onderling hoedjes gewisseld en geintjes uitgehaald om de show tot een bruisend spektakel te brengen. Zonder enige moeite wordt er prachtig harmonisch gezongen en wisselen de voormannen af en toe hun stem in voor een kazoo of een mondharmonica.
Na afloop is het publiek in de stemming en wil het liefst nog lekker door dansen. Helaas moeten de bandieten weer snel op de vlucht, want het lijkt erop dat de bewaking doorheeft dat deze jongens eigenlijk in “the Pen” horen te zitten.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>