Baskerville sluit Young Art af

Door Mirte Brethouwer

Baskerville begon het eind van het festival met een relaxsessie. De rustige nummers werden begeleid met melodieus gezang van een van de twee, of soms door beide zangers. De zangeres vertolkte de langzamere liedjes, en de zanger de wat hardere. Soms waren er ook nummers zonder zang. Het was ‘als een warme deken’ en ‘een roze wolk’, in ieder geval een fijne intro voor het betere werk dat volgde.

Want ongeveer halverwege werd het tempo en de ‘hardheid’ opgevoerd. De band/DJ maakten elektronische muziek met behulp van een drum, een basgitaar en toetsen. Ze sprongen over het podium en de lampen flitsten spectaculair. Ze sloten naadloos aan op de muziek, en de zijbelichting gaf extra dimensie aan het optreden. Het hele veld baadde in het licht, en dan weer was alles pikdonker.

In het publiek was het feest compleet met opblaasknotsen, mensen genietend van de zomeravond en de muziek. Tegen het eind van de set was de hardheid zo hard dat er een moshpit ontstond voor het podium. Dansend gingen we gisteren het festival in, en dansend zijn we er vandaag uit gegaan.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>