Wouw, Bente

Young Art Festival 2015, Bente van Wouw, Nora Wilbrink

Bente van de Wouw wordt geinterviewd voor de Textcaravan. Foto: Nora Wilbrink

Uw verslaggever stond stipt 14:45 bij de Textcaravan aan de Art Trail. De Textcaravan is een als een lijntjesschrift beschilderde caravan waar aanstormende schrijftalenten komen vertellen over hun werk en inspiratie. Onder het genot van vrolijke Hammond deuntjes namen bezoekers plaats op de uitgeklapte stoeltjes achter de caravan om te gaan luisteren naar Bente van de Wouw.

Bente is columniste, blogger en heeft de wil en potentie om ook schrijfster te worden. Een vrolijk kijkende meid van twintig jaar die redelijk koeltjes de microfoon in haar handen neemt en zelfverzekerd vertelt over haar debuut als columniste. In juni merkte Young Art Text Bente op door een column dat bijzonder veel aandacht kreeg in de metro. In het stuk, getiteld ‘De conducteur: een held die ondergewaardeerd wordt’ uit  Bente haar ongenoegen over de manier waarop reizigers omgaan met een aanrijding met een persoon, en vergelijkt het met de manier waarop een conducteur om moet gaan met het trauma dat hij daarbij oploopt. Een behoorlijk indrukwekkend stukje tekst, wat eigenlijk iedere treinreiziger zou moeten lezen.

Na haar optreden was er tijd voor een kort interview.

Hoi Bente! Heb je al vaker op evenementen/festivals gestaan?
Nee, dit is m’n eerste keer! Ik vind het best gaaf en had dit allemaal nooit verwacht.

Fijn dat je dat hier dan voor het eerst mag doen! Als je geen verplichtingen zou hebben, denk aan studie, werk, etc., aan wat voor schrijfwerk zou jij je dan wagen?
Ik zou dan op een hutje op de hei willen zitten en een boek schrijven. Heerlijk in de rust.

En wat voor soort boek zou dat dan zijn?
Ik hou van humoristisch schrijven. Ook het Young Adult genre (genre waarin jongeren/jongvolwassenen het onderwerp van het boek zijn, red.) spreekt me erg aan. En denk ook aan de Bridget Jones boeken.

Heb je iets, of iemand, als voorbeeldfunctie wat het schrijven betreft?
Mijn stagebegeleider Marlies. Ze heeft me geleerd om een stempel op eigen werk te zetten. Het heeft geen zin om anderen na te doen, en dat is een erg belangrijke levensles voor mij geweest. Wijze woorden.

Wat is je favoriete blog of website?
Ik heb er eigenlijk twee. Goodreads.com heeft een erg goede leescommunity waar ik nieuwe boeken ontdek en boeken worden aangeraden. En Chicklit.com, waar ik zelf ook voor schrijf. Daar is het voor mij namelijk begonnen, het schrijven.

En je favoriete boek?
‘De Selectie’ van Kiera Cass.

Dat was het! Dankjewel en succes met je schrijfcarrière Bente. Ik hoop dat ik je boek, vanuit dat ene hutje geschreven, ooit in de winkel zie liggen.

Benieuwd naar Bente’s blogwerk, recensies en andere fijne stukjes? Check storiesbybente.com en geniet!

Één reactie

  1. [...] optredens. Nick Kolder was onder de indruk van onze eerste gast. U leest zijn ode ‘Wouw, Bente’ hier. Even later kwam Renate van Schaik kijken naar poetry slam-koningin Demi. Haar bespreking vind je [...]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>