Operatie: Geslaagd!

Opertie Noord-Holland

Laat je tussen de bomen verrassen door een spannende theatergroep. Een groep jongeren uit heel Noord-Holland (en één uit Overijssel) hebben in één natte en winderige opbouwweek een voorstelling in elkaar gezet: ‘Operatie Noord-Holland’.

‘Ze hebben bikkelhard gewerkt in de regen en de storm. Daardoor is het een superhechte groep geworden. De hele week waren ze al op het terrein aan het werk en je ziet ze dan echt groeien als groep,’ vertelt Kirsten Dijk.

Kirsten Dijk heeft deze bijzondere samenwerking namens Kunstbende geproduceerd, met steun van het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Holland. De jongeren hebben eerder allemaal meegedaan met Kunstbende Noord-Holland.

Regisseurs Heleen Wiechen en Rick Nanne namen de jongeren mee naar verschillende erfgoedlocaties in Noord-Holland. Ter plekke werden voorstellingen in elkaar gezet en gespeeld. Zo ook op de Zaanse Schans en in een fort in Den Helder. Dit weekend spelen ze een unieke nieuwe voorstelling op het Young Art Festival.

De voorstelling op Young Art gaat over een landheer wiens leger, dat symbool staat voor de Nederlandse maatschappij, in opstand komt tegen de kunstenaars en landbewerkers. Het is een korte maar spannende voorstelling waar goed gebruikt wordt gemaakt van de ruimte die het festivalterrein biedt. Er is muziek, tekst en percussie. De toeschouwers weten af en toe niet meer waar ze moeten kijken.

Operatie Noord-Holland: zaterdag, 15.30 en 16.45 uur, achterste veld (de Heksenkring).

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>