Henk en Sofie voor altijd

De voorstelling van Inge Wannet

Het publiek kijkt gespannen zoekend om zich heen. We komen voor de voorstelling van Inge Wannet en zijn gevraagd met onze rug naar het Multi Funky-stage te gaan zitten. Er klinkt muziek, is het al begonnen? Als een vrouwenstem vertelt, is nog steeds geen acteur of actrice te bekennen. Of wel? Lopen ze tussen ons door? Elke voorbijganger is een verdachte. De vrouw, Sofie, vertelt over haar eerste liefde, die ze is kwijtgeraakt. Hij heette Henk en verdween wel vaker. Een man valt nu op, scharrelend tussen de mensen. Het lijkt een zwerver te zijn die een beetje rondstruint.

Er loopt een vrouw rond, een mooie vrouw in een rode jurk, die zoekt. Ze staat onder de boom waar Henk ook altijd stond. Ze draagt de jurk die ze aan had toen ze voor het eerst in zijn ogen verdronk. Meerdere vrouwen in het publiek lijken al tranen in hun ogen te krijgen. Ze ziet Henk, die zwerver is, en haar om wat geld vraagt. Geen herkenning. Of toch? Hij vraagt haar ten dans, ze dansen in het zonlicht tussen de mensen. Dan loopt hij toch weg. Verdwenen tussen de bomen en de mensen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>