‘Erik komt, jij gaat!’

Angela Schoonderbeek (links) en Wies Tesselaar in KTWVN

Op het podium staan twee stoelen, er ligt een boek en twee sponzen en in de lucht bungelt een brief aan een touwtje: dat is het decor van KTWVN (uit te spreken als kutwijven). Dit is het stuk dat dit jaar het Young Art Festival opende op theatergebied en is niet zomaar een voorstelling. KTWVN is door Young Art zelf geproduceerd en beleefde vandaag, op de eerste dag en het eerste uur van het evenement, haar festivaldebuut.

KTWVN is een voorstelling over twee zussen die ziekelijk jaloers op elkaar zijn. Meteen na het begin van het stuk is duidelijk dat de boven het podium bungelende brief de aanstichter is van het jaloerse gedrag van de zusters. De wakkere zus (Angela Schoonderbeek) weet niet goed wat ze met de brief aanmoet en probeert hem in de handen van de vredig slapende zus (Wies Tesselaar) te duwen, terwijl ze hem stiekem zelf ook wel heel graag wil openmaken. Het stiekem willen openmaken, maar het niet durven bereikt zijn hoogtepunt zodra de inmiddels wakkere zus niet aarzelt en de brief openmaakt. Uit de envelop komt een ring met een grote blauwe steen. Een ring van Erik, gewoon een Erik.

Erik ontketent een grote zusterruzie. ‘Erik komt, jij gaat!’ schreeuwt de een naar de ander. Ze gaan elkaar te lijf en verzinnen plannen om elkaar te vermoorden. Natuurlijk komen er ook de nodige tranen aan te pas. Uiteindelijk moet een van de zussen haar jaloersheid bekopen met haar leven.

KTWVN gaat letterlijk over waarover in de titel wordt gesproken. Het laat zien dat hel kan losbreken door slechts een enkele brief. Laat dat een waarschuwing zijn, lieve lezer.

KTWVN is zaterdag nog te zien: 18.45 uur, Young Art Theatre

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>