Young Art Genesis in de Audiotour

Nick en Michelle ontvangen je enthousiast bij de Young Art Guerrilla Audiotour

Nick en Michelle ontvangen je enthousiast bij de Young Art Guerrilla Audiotour

Zodra het donker wordt gloeit de enorme plexiglazen kubus van Wim Aardenburg met een mysterieus, veelkleurig licht. Dat komt niet, zoals men ons wil laten geloven, door het werk van lichtkunstenaars. Nee, in de donkerste uurtjes van de nacht wordt hier een mysterieus, eeuwenoud ritueel uitgevoerd. Er wordt gedanst tot in de vroege uurtjes, ter ere van de draak Youngardius en oppergod Martobi Stelbor.

Tenminste, dat vertelt de Audiotour van Young Art Guerrilla. Deze ‘licht absurdistische, grappige tour met een mysterieuze ondertoon’ voert de Young Art bezoekers in 15 minuten langs vijf kunstwerken op de Art Trail. ‘Een beetje zoals in het museum,’ legt Nick Kolder uit, ‘maar dan met een zelfverzonnen verhaal.’ Nick is van de Young Art Guerrilla, net als Michelle Veldman met wie hij de tour heeft opgezet.

Tijdens de tour hoor je niet alleen iets over de kunstwerken, zoals het ‘Gevaarte van Maarten’ (Machines van Maarten Koek), de ‘Reconnaissance de la Coeur’ (Matchmaker 2.0 van Marleen Andela). Centraal in de tour staat namelijk het scheppingsverhaal. In een ultieme climax wordt in dichtvorm de genesis van Young Art uitgelegd, waarbij je tegelijkertijd een kijkje krijgt achter de schermen van de opbouwweek voor het festival.

Te veel verklappen is zonde, maar de tour is zeker vermakelijk, leerzaam, hier en daar hilarisch en op een zeker moment zelfs ontroerend. Mis hem dus niet. Stap door de deur aan het begin van de Art Trail en laat je verrassen in de mythologische, geheimzinnige wereld achter Young Art.

Audiotour: het hele weekend, aan het begin van de Art Trail.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>