Spunkers stijgen boven rock uit

Het Teksthuisje barstte bijna uit z’n voegen vanwege de grote animo.

Het idyllische Texthuisje is een literair fort waar de opzwepende klanken van het hoofdpodium niet doordringen. Zesendertig oren luisteren er ademloos naar de voordrachten van Stan Putman en Jouman Fattal. De collega’s van online jongerenmagazine Spunk declameren onder andere over ‘Seks met je ouders’ en ‘een man met zijwieltjes aan zijn fiets tot in groep acht’.

Zonlicht probeert tussen de kieren van het hout door te glippen en vanaf de buitenkant turen grote ogen door het glas van het artistieke gebouwtje. Maar Stans vermakelijke visie op ouders met sekspeeltjes en sms’jes met de tekst ‘tot beffens’ erin, winnen bij het publiek van de afleiding uit de omgeving.

Aansluitend vertelt Jouman – een charmante columniste en actrice in opleiding uit Syrië – uit het eerste hoofdstuk van een nog verder uit te werken kort verhaal. Hoewel ‘kort’ niet echt het woord is dat past bij haar monoloog, wordt na afloop door de toehoorders gevraagd of het verhaal daadwerkelijk wordt afgemaakt en uitgebracht. Het antwoord blijft uit.

Na de half uur durende sessie in het Texthuisje klapt het publiek beide creatieve geesten hard toe. Terwijl een paar mensen achterblijven met de vraag hoe het de personages van Jouman verder zal vergaan, zal in ieder geval niemand van de aanwezigen hun ouders nog los zien van vunzigheid.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>