Lars en Marijn: extreem openhartig

Lars Dellemann en Marijn Sikken

‘Er zitten hier twee kanonnen.’ Zo worden Marijn Sikken en Lars Dellemann aangekondigd in het Texthuisje op het Young Art Festival-terrein. Beiden schrijven ze voor de website Spunk.nl. De twee hebben dit jaar de eer om de spits af te bijten in het domein van de schrijvers gedurende het festival.

Het Texthuisje is klein en het publiek zit bijna bij Lars en Marijn op schoot. Ze lijken het niet erg te vinden, want zonder schaamte draagt Lars een stuk voor over hoe hij zich voelt na een nachtje gevoelloze, harteloze seks, waarna Marijn vertelt over de enigszins moeizame relatie tussen een oudere man en een jonge vrouw. Daarna draagt Lars nog een stuk voor over hoe een kind (van een moeder die eigenlijk dat kind helemaal niet wil) een tramritje beleeft. Een stuk gebaseerd op de vele keren dat Lars – geheel ongevraagd – met zulk soort moeders en kinderen werd geconfronteerd tijdens zijn tramritjes.

Na de voordracht weten degenen die de eerste ronde in het Texthuisje bezochten dat Lars met zijn moeder belt na zo’n zware nacht en dat Marijn denkt dat een bijna-dode vogel voor grote irritaties kan zorgen binnen een relatie. O, en ook dat het volgens Lars geen pretje is om een kind te zijn van een ongeïnteresseerde moeder.

Pas nadat het publiek volledig geïnformeerd is over beurse geslachtsdelen en nukkige geliefden, én er wat vragen zijn gesteld door Tekst-medewerker Matthijs, is het afgelopen. Het publiek is tevreden en de twee taalkundige ‘kanonnen’ ook: een geslaagde ontgroening voor het Texthuisje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>