‘SKIP & DIE motherfuckers!’

SKIP & DIE was de perfecte afsluiter van het Young Art Festival.

Journalistiek bedrijven vanuit een moshpit, dat valt niet mee, bleek zaterdagavond tijdens het optreden van SKIP&DIE. De Amsterdamse electrobeat formatie onder leiding van de Zuid-Afrikaanse Cata.Pirata (echte naam: Catarina Aimée Dahms) was zaterdagavond de perfecte afsluiter van het Young Art Festival. Het massaal toegestroomde publiek stond te schreeuwen en te springen op de ritmische klanken van de band.

De band bestaat uit twee percussionisten, een dj, een gitarist en de frontvrouw Cata.Pirata. De nummers zijn geschreven tijdens een reis die terug voer naar de roots van Cata.Pirata. Samen met Jori Collignon (bekend van C-Mon & Kypski en Nobody Beats the Drum) reisde ze naar Zuid-Afrika om daar met plaatselijke artiesten muziek te maken. Naast deze Zuid-Afrikaanse invloeden, is ook haar kosmopolitische achtergrond te herkennen in de muziek. Zo heeft de in Johannesburg geboren artieste ook in Engeland, Argentinië, Brazilië en op Ibiza en de Azoren gewoond.

Voor velen was deze surprise act, die in augustus ook op Lowlands zal optreden, een onbekende eend in de bijt. De bezoekers wisten niet goed wat ze konden verwachten toen Cata.Pirata het podium betrad in een lange jas met een zwarte sluier over haar gezicht en op centimeters hoge hakken. Naarmate de kledingstukken uitgingen en de zangeres losser werd, kreeg ze het hele publiek met zich mee. De energie steeg en zeker vooraan werd de menigte steeds enthousiaster. De percussionisten Gino Bombrini en Nique Quentin verzorgden een zeldzaam opzwepende en bombastische show.

Het hoogtepunt van het concert was het laatste nummer voor de toegift, toen de charismatische Cata.Pirata het publiek in dook om deel te nemen aan de moshpit. Onverstoorbaar rappend en springend baande ze zich op haar hakken een weg door de massa zwetende Young Art bezoekers. Ze liet zich vervolgens crowdsurfend terugvoeren naar het podium om af te sluiten met de magische woorden: ‘SKIP & DIE motherfuckers!’. Frank Clark Authentic Jersey

Één reactie

  1. Tobias zegt:

    Jaa! Mooi stuk hoor! En Skip ‘n Die komt dus zaterdag 10 november op onze Young Art Afterparty! Whoehaah!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>