Non-stop kippenvel

Hier had je bij willen zijn, bij Ed Sanders. Foto: Jan

Wat een show! Ed Sanders neemt je mee op reis met een mix van muziek, dans en theater op het meest creatieve en opzienbarende podium van Young Art, het Multifunky Stage. In een wervelwind van kunstvormen krijg je een verhaal mee over liefde, haat, plezier en gestoordheid.

De show is heel erg strak gechoreografeerd. De dans met de hoeden (zoals ik hem graag noem) was heel goed in elkaar gezet: hoeden vlogen over het podium, werden netjes opgevangen om ze vervolgens weer net zo hard weg te gooien. En bij de duetten hetzelfde verhaal. Ook de hangdansen waren heel goed; dansers hingen in elkaars armen, vlogen over elkaar heen, maakten salto’s en landden katachtig weer netjes op twee benen.

Het danswerk werd ondersteund door een stel heel goede muzikanten. Een drummer die kan bassen, een toetsenist die gitaar speelt en zingt, en een gitarist die danst. Het was één grote groep manusjes-van-alles, maar dan ook nog eens heel erg goed. Een bezoeker zei tegen me: ‘Jeetje, moet je kijken man, ik krijg kippenvel.’ En twee minuten later: ‘Kijk nou, het zit er nog steeds!’

Ook in stijl werd er flink afgewisseld. Ik zag klassiek, jazz, modern, en dit alles met bijbehorende muziek. Individueel lieten de dansers tijdens hun solo’s ook pure klasse zien. Bombastische momenten werden afgewisseld met stiltes, waardoor je aandacht er constant bijbleef.

Al met al was de show van Ed Sanders er eentje die ik zeker zal onthouden. En het is ook zeker een show die ik je aanraad zo snel mogelijk te gaan zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>