‘Ik waardeer jullie heel erg’

Bombay Show Pig tijdens YAF 2012

Het is dan jammer genoeg toch zo ver, het einde van Young Art Festival 2012 is in zicht. De afsluiter van het Young Art Stage maakt er in ieder geval een feest van. Bombay Show Pig is misschien maar met z’n tweeën, maar dat is nergens aan te merken. Creatieve beats van drumster Linda en ingenieuze partijen van gitarist Mathias vormen – samen met het gebruik van een zelf bediende sequenser – meesterlijke muziek. Een bezoeker zei over Mathias: ‘Hij is meer dan een gitarist’. Dat is natuurlijk een compliment dat elke gitarist zou willen krijgen!

De twee muzikanten worden ook wel vergeleken met The White Stripes, maar dat vind ik niet eerlijk. Bombay Show Pig is een op zichzelf staande band, met een eigen sound en een eigen feel. Dat unieke betaalt zich uit, want volgende maand zijn ze op tournee door Zuid-Afrika. Daar wensen we ze alvast heel veel succes mee, kicken!

Het publiek werd wild van de band. Toegegeven, het is de afsluiter van de Young Art Stage, en natuurlijk zit er wat meer bier in de bezoekers. Maar hoe het publiek reageerde had daar niets mee te maken. De band gaf zo veel energie dat het publiek daar wel op MOEST reageren. Een van de bezoekers riep in een moment van stilte: ‘Ik waardeer jullie heel erg!’ Waarop de gitarist reageerde: ‘Ik jou ook, nieuwe beste vriend. Laten we voortaan doordeweeks samen gaan afspreken en leuke dingen gaan doen en zo!’ Er was dus ook nog eens leuke humor aanwezig. Jammer dat het nu bijna ten einde is. Aan alle goede dingen komt helaas een eind. Maar niet te lang getreurd: over twaalf maanden is er YAF 2013. Ik ben er klaar voor.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>