Good Meat werkt aan orgel-comeback

Good Meat op de Mainstage van Young Art Festival

Good Meat kondigde vlak voor hun optreden het volgende aan op Facebook: ‘15:00 laten we het hoofdpodium van Young Art Festival door zijn voegen zakken! Be there!’ Het podium bleef gelukkig staan, maar dat zegt meer over het vakwerk van het bouwteam dan over de kwaliteiten van de band. Menig ander podium zou wel zijn gesneuveld onder de Rock ’n Blues van Good Meat.

De muziek van Good Meat klinkt als The Doors. Een betere of andere omschrijving is er niet. De zware basstem van de zanger en het orgeltje maken het echte bluesrock. Het orgel lijkt trouwens terug van weggeweest. Gister gooide Orgel Vreten ook al hoge ogen met twee Hammond Orgels en vandaag dus Good Meat. Kenmerkend voor Good Meat is het circusriedeltje dat de toetsenist er af en toe doorheen gooit. Zou er daarom ook een clowntje op zijn orgel staan?

De band speelt super strak. Naarmate het optreden vordert wordt de muziek steeds minder donker zoals The Doors en steeds meer Rock ’n Roll, inclusief jazzy pianopartij.

Verbazingwekkend genoeg is Good Meat, in tegenstelling tot de meeste andere bands op het Young Art festival, nog nooit in DWDD geweest. Waarom? Geen idee! Het zal niet lang meer duren, gok ik.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>