Match made in heaven?

Matchmakers Eva en Marleen

Benieuwd of je lief en jij op één lijn liggen? Of ben je op zoek naar de perfecte festivalmatch? Neem dan plaats op een van de hartvormige kussentjes rond de Matchmaker 2.0. De Matchmaker meet en vergelijkt hartbewegingen. De rode lampjes gaan branden bij de twee personen waarvan de hartslag het beste matcht. Misschien vind je hier wel je grote festivalliefde!

De Matchmaker 2.0 is een kunstproject van Marleen Andela en Eva van der Velden. Het kunstwerk bestaat uit een wit, achthoekig, barokkig salontafeltje met acht kussentjes daaromheen. Onder het glazen tafelblad bevinden zich allemaal draadjes en ledlampjes. Echt kunstig ziet het er niet uit, het lijkt meer iets voor het Science Centre NEMO. Daar heeft de vorige versie, de Matchmaker 1.0, dan ook gestaan. Het werk bevindt zich op de grens tussen kunst en techniek. ‘Crossovers in de kunst zijn tegenwoordig onvermijdelijk,’ legt Eva uit. ‘Het is juist interessant om op de grensgebieden te zitten. Het is leuk om iets te verzinnen en dat vervolgens in de openbare ruimte te testen. Kijken hoe het werkt, hoe mensen reageren.’

Eva en Marleen willen met hun kunst de mensen meer bewust maken van alle techniek om hen heen. ‘Meestal zijn ze meer met elkaar bezig dan met de techniek, ook bij dit kunstwerk. Ik wil de mensen bewust maken van de techniek en de media. Iedereen heeft bijvoorbeeld een telefoon. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar het is juist heel bepalend. We worden omringd door techniek en dat nemen we voor lief,’ aldus Marleen.

Mocht je hart sneller gaan kloppen van een speciaal iemand op het festival: er is een manier om de matchmaker te beïnvloeden. Wat dat is, dat willen Eva en Marleen niet kwijt. ‘Probeer het maar. Mensen vinden altijd wel een manier om de techniek te omzeilen,’ zegt Eva lachend. Dus sla je slag, met wie klopt jouw hart?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>