Geen mode, maar Living Art

Jacob Kok – meer dan mode

Wie bedacht heeft dat deze reporter naar de winnaar van project catwalk moet gaan kijken, heeft mij waarschijnlijk nog niet op het festivalterrein zien rondlopen. Beschaamd kom ik in mijn Young Art Pers-pak met mijn bretels en hoog opgetrokken broek aanzetten bij de modeshow van Jacob Kok – is ‘modeshow’ trouwens wel het goede woord? ‘Living Art’ dekt waarschijnlijk de lading beter.

Jacob Kok heeft een veelzijdige achtergrond. Hij heeft aan de Rietveld Academie in Amsterdam theatervormgeving gestudeerd en dat was dan ook zeker goed terug te zien in zijn show. ‘Ik wil graag mode met een verhaal maken. Het verhaal vandaag gaat over het einde van de wereld. In de mode gaat het vaak over het einde van de wereld, maar ze voorspellen dat de wereld binnenkort vergaat. Dat vind ik interessant.’

Jacob maakte tijdens de performance bij het Multifunky Stage een video om aan zijn project toe te voegen. Hij hoopte dat het publiek zou schrikken van de creaties en mee zou spelen. Dat is tot op zekere hoogte gelukt, maar helaas voor Jacob was hij tegelijk met publiekstrekker Chef’Special geboekt, waardoor er weinig mensen waren. Tegen het einde van de performance kwam het publiek wel wat losser en begon het mee te spelen.

Een van de bezoeksters had meer van de show verwacht. ‘De creaties vond ik wel heel geweldig, maar het publiek begreep het niet zo goed. Als er heel veel toeschouwers waren geweest was het interessanter geweest. Ik snapte het niet, ik snap mode eigenlijk helemaal niet’.

Ook al ben ik een mode nitwit, ik heb me niet verveeld, en dat kwam door de theatrale invulling van de show. Het is jammer dat de kledingstukken van Jacob Kok niet helemaal uit de verf zijn gekomen, want er zat een interessante gedachte achter zijn show. Laten we hopen dat hij er in de montage nog een vette film van weet te maken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>