YAF 2012: een magisch weekend

Afsluiter Skip & Die op de Mainstage

Park Westerhout was dit weekend een sprookjesbos vol wonderlijke ervaringen. Na een week van regen brak gelukkig de zon weer door. Een bezoeker vertelde ons: ‘Mooie dingen gezien, gehoord, geproefd en beleefd!’ Door het lekkere weer waren de ijsjes niet aan te slepen en het maakte ook dorstig: er moesten zelfs extra biervaten aangesleept worden! De duizenden bezoekers konden met moeite kiezen uit meer dan 90 verschillende acts. De variatie in het programma was enorm, werkelijk alle kunsten kwamen samen tot één zinderend geheel.

Op de heksenkring, een grote open plek in het bos waar een gezellig terras tussen de kleine podia stond, zorgde de Liedjesfabrique voor betoverende klanken die tussen de bomen zongen. De performance ‘Doll’ van kunstenares Nikki Kröder riep stomverbaasde stiltes op. De modellen en dansers zagen er als poppen een beetje eng, maar toch heel mooi uit. Ze liepen als zombies over het terrein, langs takken, struiken en kunstwerken en vormden zelf ook een levend kunstwerk.

Zonder heksen geen kring, maar gelukkig vlogen de feeksen van de voorstelling KTWVN (kutwijven) op bezemstelen af en aan. Met hun verstikkende jaloezie trokken ze zoveel publiek naar de theatertent, dat er extra stoelen nodig waren en teleurgestelde bezoekers de deur moest worden gewezen.

Langs de reusachtige bouwwerken die van het bospad een Art-Trail maakten, trok de magie door de kubusvormige optische illusie van Wim Aardenburg naar de Main Stage. Daar brachten de Hammonds van Orgel Vreten het publiek naar hogere sferen terwijl het donker viel en alle hemelse lichtjes verschenen. Een magische vrijdagavond, zomaar in Beverwijk.

Zaterdag begon rustig: alle boswezens mochten uitslapen voor zij het Multifunky Stage beklommen. De achtertuin van kasteel Westerhout was een picknickveld, een podium en een zaal tegelijk, waardoor het echte leven zich mengde met de verhalen, met als spotlight een stralende zon.

’s Avonds barstte het feest in volle hevigheid los, met achtereenvolgens Chef’Special, Bombay Show Pig en als afsluiter het knallende Skip & Die, waar het magische woord niet ‘alsjeblieft’ was, maar een veelvuldig herhaald ‘clap your hands, mothafucka’s!’

Er wordt gefluisterd dat dit de beste editie ooit was: nog nooit bracht Young Art zoveel mensen tegelijk in de ban van de kunsten en de natuur. En nog nooit scheen de zon alsof ze het zo met ons eens was. Het was een magisch weekend, mothafucka’s. Bedankt en tot volgend jaar!

Met zonnige groet,

Young Art Pers

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>