De eerste gasten

Eelke Bakker, Lina Wang en Eva Getvort kunnen niet wachten om het terrein te betreden

Op vrijdag staan Lina Wang, Eelke Bakker en Eva Getvort al om kwart voor vier voor de dranghekken te popelen. Ze zijn speciaal uit Den Helder naar Beverwijk gekomen en staan vrijdag en zaterdag op een camping in Wijk aan Zee. Alleen op die manier krijgen ze het voor elkaar om beide dagen een kwartier te vroeg op het festivalterrein te zijn. Als de allereerste bezoeksters van het Young Art Festival 2012.

De meiden zijn nog nooit eerder op het Young Art Festival geweest. ‘Ik ben het festival ergens op het internet tegengekomen en het leek me wel een leuk weekenduitje,’ vertelt Lina wachtend voor de ingang.

We lopen samen een rondje over het terrein. De grootte van het festivalterrein en alle prikkels die het festival te bieden heeft, overvalt hen. Ze worden er stil van. Of ze voelen zich ongemakkelijk door de reporter die hen achtervolgt. Laten we het erop houden dat het door een combinatie van beide factoren komt.

Als ik vraag naar hun eerste indruk, dan klinkt het ‘gevarieerd’ en ‘veelzijdig’. Ze zijn nog steeds een beetje overrompeld als ik ze achterlaat bij theatermedewerkster Isa van Klaveren, die hun uitnodigt voor de voorstelling KTWVN. Of deze meiden ook degenen zijn die het festival als laatsten verlaten, zullen we zaterdagnacht zien.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>