Meer dan mode alleen

Deelnemers aan de masterclass Nieuw Jurk en LAF Wear aan het einde van de performance

Terwijl iedereen in Beverwijk en omgeving waarschijnlijk nog ligt bij te komen van de vorige festivaldag,  zijn er achter in Park Westerhout twee mensen al druk bezig. Die twee zijn Esther Meijer van Nieuw Jurk en Sander de Graaf van LAF Wear. Nieuw Jurk en LAF Wear zullen vandaag de masterclass mode verzorgen.

Esther knipt de basis vanuit waar de deelnemers aan de workshop Living Art Masterclass verder kunnen werken. ‘Het is de bedoeling dat de deelnemers een performanceoutfit gaan maken vandaag,’ vertelt ze terwijl ze verder knipt. Voor een performance waarin meerdere kunstvormen gecombineerd worden is bewust gekozen door Nieuw Jurk en LAF Wear: ‘Ik heb altijd multidisciplinair gewerkt, dat vind ik veel interessanter dan alleen maar kleding. De bedoeling van de performance van vandaag is dat de deelnemers allemaal een liedje van een lijst kiezen, die Sander en Maurice [de Graaf, van LAF Wear – red] dan gaan afspelen terwijl ze opkomen,’ aldus Esther.

Rond halfzes deze middag zijn de eerste klanken te horen van de muziek van broers De Graaf, die zodra ze gaan dj’en als Doppelgang door het leven gaan. De hele dag hebben de deelnemers gewerkt aan hun perfecte performanceoutfit. Waar de basisstukken die Esther vanmorgen knipte nog wit waren, zijn ze nu meer neonkleurig, wat resulteert  in een bonte parade die door het park trekt, met Esther Meijer voorop.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>