Hitteplan

Young Art Festival Hitteplan

Afkoelen met raketjes. Foto: Mirte Brethouwer

Het is 27 graden onder de koelte van het bladerdak van Park Westerhout. Op de velden is het echter snikheet, ondanks dat er ook daar loeihard doorgebouwd en gesjouwd wordt door de bouwploeg van het Young Art Festival. De zomer is op het juiste moment gearriveerd in Beverwijk, en dat die een inhaalslag gaat maken op de vorige maanden blijkt uit de weersverwachtingen voor het weekend: 35 graden in Beverwijk.

Gelukkig werd er na deze blije tropische weersvoorspelling onmiddellijk door de Young Arters aandacht besteed aan maatregelen om het aankomende, wellicht meest warme Young Art Festival ooit heerlijk zomers en fris te houden. Ik vroeg aan Chantal van de organisatie wat er op dit moment geregeld, gebouwd en bedacht wordt om aan de heetste hitte te ontsnappen.

Drink of je leven ervan afhangt
Ten eerste is het allerbelangrijkste voor een festivalganger om constant gehydrateerd te blijven. Dit doe je natuurlijk door altijd een flesje water bij de hand te hebben en het gratis bij te laten vullen op meerdere tappunten verspreid over het festival terrein. Een flesje water mag zonder dop mee van huis genomen worden. Brigitte, ook van de organisatie, sprong Chantal enthousiast bij met de mededeling dat er natuurlijk ook raketjes en perenijsjes worden verkocht (bij de dj-area) en dat er op het B-veld ijs van vers fruit wordt verkocht.

Zoek verkoeling op
Naast de vele verkoelende bladerschaduwen staan de drie podiumvelden vol in de zon, waar een gebrek aan schaduw wordt opgelost door middel van nevel. Zo wordt er op het hoofdveld meerdere malen per dag omgeroepen (we willen niet dat je smartphone plotseling kletsnat is) dat er nevel over het veld wordt verspreid door middel van ventilatoren, en wordt de dj-area voorzien van bomen die de dansende feestgangers voorzien van een verfrissend koele waterwolk. Op meerdere plekken wordt ook nog gekeken naar mogelijk zelfgemaakte schaduw
spots.

Smeren, smeren, smeren
Je hoofd koel houden is één, je huid niet laten verbranden is net zo belangrijk en daarom heeft Young Art bij de toiletcomplexen zonnebrandolie beschikbaar voor de bezoekers. De vrijwilligers en het M&O team zijn duidelijk intensief bezig met de aankomende weekendhitte, en verzekeren ons dat het Young Art Festival letterlijk en figuurlijk een van de koelste bezigheden is voor ieders vrijdag- en zaterdag aankomend weekend. Thanks Chantal, Brigitte en iedereen!

En voor de mensen die van ver in het land vandaan komen: Beverwijk ligt aan de kust, dus verwacht sowieso een temperatuurverschil van een paar graden minder: Thanks zeewind!

Smeer je in en we zien je vrij- en zaterdag!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>