Art Trail: een pad dat blijft verbazen

here

Young Art Festival, All you need is loof, Mirte Brethouwer

Een boomknuffelaar bij All you need is Loof op de Art Trail. Foto: Mirte Brethouwer

Links, rechts, boven en in het gras, overal is wel iets te zien op de Art Trail. Kunstenaars van alle kanten hebben hun werk een ereplaats gegeven op het Young Art Festival. Om de DJ Area te bereiken moet dit pad worden belopen. Dit heeft dan ook een windowshopping-loopje bij het publiek als gevolg met de natuurlijk de bijbehorende oh’s en ah’s. En ja, daar betrap ik mezelf ook regelmatig op.

Om de DJ Area te bereiken hoef je slechts de Art Trail te bewandelen. Het beboste pad is lekker koel om een momentje bij te komen van de warmte. Maar dat is niet de reden dat het pad ook goed bevolkt is met festivalbezoekers. Zodra ik over het pad loop wordt mijn blik rechtstreeks getrokken naar een opvallend versierde boom. De met vele gekleurde lichtballen – welgeteld vijftien van ‘De ballen van Isa’- en met aardappelzakken gedecoreerde boom is meteen een eyecatcher. Meerdere mensen knuffelen deze boom alsof hun leven ervan afhangen. De naam ‘All you need is loof’ verklaart een hoop.

Verderop staan wat graffitispuiters nieuwe kunstwerken te maken, dit team heeft de naam Spatzuiver. Even verderop merk ik op dat deze spuiters al een poosje bezig zijn. Een spoor van kunstwerken leidt het nieuwsgierige publiek – en ook mij – naar de spuiters toe. Voorgaande kunstwerken zijn op doorzichtig folie gespoten die strak tussen twee bomen gespannen zijn. Een leuke alternatieve vorm van het creëren van een eigen kunstgalerie.

Maar het pad beschikt over veel meer kunstwerken. Hier en daar hangen gekleurde lampjes die het toch wel heel gezellig maken zo in het park. Vooral in het donker komt de Art Trail pas echt tot leven.

Vlakbij de graffity-spuiters heeft Elektrafête zijn plekje gekregen. Vele mensen proberen er wanhopig zonder kleerscheuren vanaf te komen. Volgens de conceptbedenkers van dit spel is dit nog niemand gelukt. Een groepje mensen heeft zich om het spel gevormd en lachen uitbundig om de verwoede pogingen van enige waaghalzen. Ook Bestival heeft een plaatsje gekregen op de Art Trail. Bestival organiseert kleine competities zoals wie het beste een luchtbed kan opblazen of de mooiste selfie kan maken. Twee beeldschermen staan mooi opgemaakt in altaartjes. Op deze schermen zijn foto’s van de winnaars en de ‘minder goede’ deelnemers te zien.

Dan wordt mijn blik getrokken naar de glazen van Glashelder. Een mozaïek van gekleurde glazen hangt in de bomen. Ook een grote schijf met stukjes glas trekt de aandacht. Deze schijf draait ook en krijgt een mooi effect zodra er een paarse licht op schijnt. Ik bedenk mij dat de boom of ‘loof’ niet de enige gedecoreerde boom van dit pad is, er is er namelijk ook één aangekleed met glasscherven. Steeds meer lichtballen van Isa spot ik in het bos, maar ook ontdek ik een spoor van teksten.

Na een half uur te hebben gedaan over een stukje lopen van nog niet eens twee minuten, ben ik bij de DJ Area aangekomen. Wat is dat pad de moeite waard om te belopen! Ik kan niet wachten tot ik weer van de DJ Area terug ga, benieuwd of ik nog meer kunstwerken in het bos kan ontdekken.

 

 John Johnson Authentic Jersey

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>