Art Shop Theater: het optreden

Kippendans met Luna, Jesse, Julia en Norien

Heb je ze zien lopen? Die vier figuren in zwarte morphsuits, met felgekleurde duikbrillen, eendvormige zwembanden en een rollator? Dat waren de Art-Shoppers Theater. Deze improvisatie-act diende ter promotie van hun optreden in de kubus van Wim Aardenburg. Met succes, de mensen stonden in de rij. Het publiek paste maar net in de kubus, mensen zaten zelfs op de grond.

Bij binnenkomst wordt meteen duidelijk dat het wachten de moeite waard was. Doordat de kubus licht gekanteld is, ontstaat er een bizar optisch effect. De houten raamwerkconstructie maakt het mogelijk om ook de wanden als toneel te gebruiken. Dat gebeurt ook. Norien staat bij binnenkomst helemaal in de linkerbovenhoek van de kubus. Op de vloer ligt slechts een masker en er komt operamuziek uit de speakers. Noriens optreden is heel intens. Met vloeiende bewegingen werkt ze zich een weg naar beneden langs de houten constructie. Ze weet met slechts lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen overtuigend te brengen dat ze een complexe liefdesrelatie heeft met het masker.

Ook de andere drie Art-Shoppers hebben net als Norien een soloperformance voorbereid, ieder met een zelfgemaakt masker in de hoofdrol. Docente Babiche Ronday is supertrots op haar leerlingen: ‘Die solo’s zijn heel heftig, alleen op het podium met een masker. Ik durfde dat zelf een halfjaar geleden pas!’

De show wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden: de zogenaamde ‘Kippendans’. Het is een geinig stukje, eigenlijk meer een komische dans dan een toneelstuk. Ze staan met z’n vieren op een rijtje. Jesse vooraan, hij telt de maat, de meiden staan met maskers aan hun handen achter hem. Een lollig muziekje speelt en achter Jesses hoofd komen de maskers een voor een tevoorschijn. Uiteindelijk weten de maskers zich los te werken van Jesses gezag en overwinnen zij hun spelers.

Een bijzondere combinatie tussen poppentheater, dans en mime. Het resultaat is uniek, wat natuurlijk wordt versterkt door de geweldige locatie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>