Art-Shop Tekst: de voordracht

Nikki (links) en Phoebe in het Texthuisje

De stroom is uitgevallen in het Texthuisje. Nikki en Phoebe, die de afgelopen week de Art-Shop Tekst volgden, laten zich er niet door tegenhouden. In het stampvolle, donkere huisje begint Nikki met haar eerste verhaal dat zij gedurende deze week heeft gemaakt.

Nikki begint met haar vertolking van het sprookje ‘De wolf en de drie biggetjes’. Het wordt haast een soort theateract, compleet met pruik, nepbril en overall. Mede door haar act word je meegezogen in haar verhaal. Na het verhaal over de wolf en de drie biggetjes is haar collega (zoals Nikki haar noemt) aan de beurt: een verhaal over de koning van de kaasvlinders. Een beeldende tekst waar kaas het centrale thema lijkt te zijn doordat er vaak naar de goudgele kleur van het goedje wordt gerefereerd.

Hierna lezen beiden nog een tekst voor die ze deze week maakten. Heel andere, minder lieflijke verhalen, die prima uit de verf komen in het Texthuisje. Na vier teksten begint de donkerte in het propvolle huisje de twee parten te spelen, en ook het geluid van het concert van Chef’Special helpt niet mee. ‘Ik denk dat dit het is,’ zegt Nikki.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>