Art-Shop Beeldend: dag 4

Boommonstertje, géén alien!

Midden in het bos van Park Westerhout staat een heksenkring. Nee, ik bedoel niet de cirkel van bomen waar de Liedjesfabrique en het Young Art Theater staan. Er staan drie échte heksen. Anouk van de Art-Shop Beeldend heeft haar eigen heksenkring gebouwd op een open plek in het bos, vlak naast de Art Trail. ‘Ik vond in het bos een grote stronk die er wel spooky uit zag,’ vertelt ze. Die stronk is nu het gezicht van een van de heksen, en inderdaad, in combinatie met kippengaas, boombladeren en opgedroogd kleefkruid is het een figuur geworden waar je ’s nachts in het bos niet graag tegenaan zult lopen.

Het bosvolk waar de Art-Shop afgelopen maandag aan was begonnen begint dus al redelijk vorm te krijgen. De andere twee Art-Shoppers hebben minder huiveringwekkende onderwerpen. Roos is bezig met een fluitende bosman met een huid van bladeren. Hij komt op een overhangende tak op het terrein bij de Main Stage te zitten. Miranda werkt aan een klein groen boswezen met grote kraalogen: ‘Maar het is géén alien!’

Het idee achter de Art-Shop was om op verschillende plekken in het bos kleine beeldende verhaaltjes te maken met materialen uit het bos zelf. Wat de verhalen bij hun creaties precies zijn weten de meiden nog niet. Die verhalen worden namelijk geschreven door de Art-Shoppers van Tekst.

Dit jaar wordt er sowieso veel samengewerkt tussen de verschillende Art-Shops. Op zowel Vrijdagavond, zaterdagmiddag als zaterdagavond nemen de Art-Shoppers Theater het Young-Artpubliek een halfuurtje mee op een tour waarbij alle Art-Shops hun kunsten vertonen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>